dijous, 23 de maig del 2013

Valoració del projecte



Hores: 10 (Repartit entre els tres grups i els tutors)
Objectius:

  1. Avaluar el grau d’adquisició de la competència comunicativa.  
  2. Conèixer l’opinió dels subjectes implicats en el projecte: alumnes i tutors.


Activitats:

Es presenta una imatge coneguda d’una activitat de l’escola feta per carnestoltes on surten diferents alumnes de la classe. Ara cadascun fa la seva interpretació de la imatge dient la seva idea feta del que veu i sobretot per les vivències viscudes en aquesta festa. En aquesta situació el tutor/a no diu ni dona cap consigna.
Es deixar que cadascun raoni lliurement i formuli frases pròpies, sense cap indicació perquè vull que s’expressin de forma personal.
Cada alumne escriu en un paper les frases que interpreta de la imatge projectada i després el tutor/a les corregeix i finalment tots les diuen davant de la classe que els felicita al finalitzar.
La concordança en gènere i número en les oracions així com el sentit del que s’escriu amb la imatge es molt acurat per la majoria de l’alumnat. Es reflecteix que tots milloren en la seva escriptura i interpretació de les imatges.
Es passa un qüestionari a tots els implicats en les diferents sessions per captar les seves opinions i la forma que interpreten totes les motivacions viscudes en les diferents tasques encomanades.
En aquest procés els alumnes estan nerviosos perquè creuen que es una prova i sobretot que la meva intervenció els es “rara” encara que em porten veien gairebé un curs escolar i això pot influencia en les seves respostes.

Avaluació

Durant tot el procés tots els implicats van millorant en les seves estructures morfosintàctiques, lèxiques i sobretot que el trobar imatges properes i motivadores per part de l’alumnat fa que tots estiguin mes interessats en la tasca.
El fet de no corregir durant la fase de realització les frases fa que tots s’atreveixen alhora d’escriure i la correcció no la veuen com una acció negativa sinó com un camí per millora en l’escriptura així com el poder expressar en veu alta el que un a produït es molt engrescador i motivador per part de tots els implicats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada