dijous, 16 de maig del 2013

Bibliografia


Proposta constructivista per aprendre a llegir i a escriure
Teberosky Coronado, Anna
Barcelona: Editorial Vicens Vives (2001)
Descripció: En aquest llibre es descriu l’aprenentatge inicial de la lectura i de l’escriptura dels infants des d’una perspectiva constructivista. Explica quin ha de ser el rol dels adults, pares i mestres, i quin paper poden tenir els llibres i els contextos socials de lectura i d’escriptura per afavorir i potenciar aquest aprenentatge. S’ofereixen elements de reflexió per als ensenyants i exemples d’activitats i actuacions. 
Psicopedagogia de la lectura i de l'escriptura
Teberosky Coronado, Anna(Coord.); Solé Gallart, Isabel
Barcelona: Edicions de la Universitat Oberta de Catalunya (Ediuoc) (1999)
Descripció:Té per objectiu la reflexió del docent sobre la pròpia pràctica i els seus processos com a lector o escriptor. També el convida a reflexionar sobre els processos dels aprenents quan comencen a interaccionar amb la lectura i l’escriptura
Orientacions per a l'ensenyament-aprenentatge de la lectura i l'escriptura
Departament d'Ensenyament
Barcelona: Servei de Publicacions del Departament d'Ensenyament, 1995, 85 pp. (Col·lecció Nou Sistema Educatiu)
Descripció: Orientacions basades en les tendències actuals de la psicolingüística i de les teories sobre l'aprenentatge. S'hi poden trobar models didàctics per orientar el tractament de la llengua oral amb l'objectiu d'ajudar els infants en l'adquisició de la consciència fonològica, per planificar sessions de lectura guiada i totes aquelles habilitats i estratègies implicades en la composició de textos.
Orientacions per a la millora de la comprensió lectora i l'expressió escrita. Competència comunicativa lingüística. Educació primària
Departament d'Educació (2010)
Destinataris:Professionals de l'educació
Descripció:Proposa orientacions per a la millora de la competència escrita per a l'etapa de l'educació primària, tant des de la vessant receptiva (lectura) com des de la vessant productiva (escriptura), i les relaciona amb les interaccions orals i amb les dimensions plurilingüe i intercultural i literària.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada